Taxaties

Een taxatie kan noodzakelijk zijn voor o.a.:

  •  het verkrijgen van een financiering
  •  bij een verdeling bij echtscheiding of een overlijden
  •  bij het nemen van een aan-/of verkoopbeslissing voor een woning 

Met name bij de laatste optie heb je doorgaans geen officieel rapport nodig maar zou je inzicht willen krijgen in de waarde van de woning voordat je een beslissing neemt. In dat geval geven we kosteloos een indicatie af van de waarde van de woning. Dit verplicht je verder nergens toe! Maar het geeft je natuurlijk ook de gelegenheid om kennis te maken en om te zien of die makelaar wel bij je past en of je hem bijvoorbeeld wel de verkoop van je woning met een goed gevoel toevertrouwd. 

Maar misschien heb je wèl een officieel taxatierapport nodig; in dat geval ben je bij ons eveneens aan het goede adres. Niet alleen voor een zgn. gevalideerd rapport (wij werken samen met het NWWI en TaxateursUnie) maar ook voor taxaties die niet persé gevalideerd behoeven te worden. Na het maken van een afspraak zal onze gecertificeerde makelaar-taxateur het pand waarderen waarbij onder andere gekeken wordt naar de ligging en de directe omgeving van de woning, de staat van onderhoud, de inhoud, de constructie, de gebruikte materialen etc.
Tevens wordt er onderzoek gedaan naar eventuele bijzondere rechten en verplichtingen die op de woning rusten door navraag te doen bij onder andere het Kadaster. 

Onze taxateur Ing. Peter de Wolf is NRVT gecertificeerd zodat de uitgebrachte taxatierapporten door alle partijen, waaronder de Nationale Hypotheekgarantie (de NHG), worden geaccepteerd.

Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven die zeer concurrerend zijn. De prijsstelling is namelijk niet afhankelijk van de waarde van het pand maar van de verwachte hoeveelheid tijd die de taxatie zal vergen. Door een snelle en gestructureerde manier van werken kunnen we de taxaties voor de consument betaalbaar houden.
Na ontvangst van de taxatieopdracht streven wij er naar om het taxatierapport binnen 5 werkdagen in pdf aan te leveren.

Wanneer je nog vragen hebt kun je mailen naar info@makelaardijpeterdewolf.nl of bellen naar
06 - 451 40 415 

Neem direct contact op